nutella
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 4Nawet karczoch ma serce!
Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, w Polsce jest mało popularny. Może poznamy się bliżej?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
nutella
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 4Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, w Polsce jest mało popularny. Może poznamy się bliżej?
Aoi-chan
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 1Japończycy piją herbatę od czasów antycznych, każdy z nas to wie, ale czy znacie rodzaje pitych tam herbat?
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Pomidory są częstymi gośćmi na naszych stołach w wielu postaciach. Warto wiedzieć, jakie warunki musimy spełnić, jeśli chcemy je uprawiać sami.
kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Pyszne chrupkie skrzydła bez oleju
haniakson
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 451, Artykułów: 4No to kolej na przyspieszony kurs gotowania makaronu!!!
haniakson
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 451, Artykułów: 4Co ma pępek Wenus do makaronu? I kto pierwszy wymyślił pastę, skoro nie byli to Włosi? Czytaj dalej, a dowiesz się dużo więcej!
haniakson
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 451, Artykułów: 4Zanim bracia Grimm napisali tę baśń - nóż, widelec i talerze przeszły długą ewolucję.
Joanna109
| Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 13Gdy na grządkach pojawiają się długo oczekiwane szparagi warto wykorzystać je do gotowania, grillowania, pieczenia. Polecamy najciekawsze przepisy!
Joanna109
| Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 13Sezon na szparagi rozpoczęty, warto więc to wykorzystać i przygotować je z pysznymi sosami. Dziś polecamy: klasyczny beszamelowy, holenderski i winegret.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Nie od wczoraj wiadomo, że piec na grillu można nie tylko mięso - dzisiaj podpowiadamy, jak grillować warzywa.