cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Jak zaspokoić apetyt na coś słodkiego?
Tym razem nie będzie o tym, jak walczyć z wilczym apetytem - pora na błyskawiczną i praktyczną radę dla łasucha!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Tym razem nie będzie o tym, jak walczyć z wilczym apetytem - pora na błyskawiczną i praktyczną radę dla łasucha!
InesS
| Starszy Kucharz | Przepisów: 38, Artykułów: 3Czy Ty też mijasz go obojętnie przechodząc wśród sklepowych półek? To błąd!
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Polecam bardzo moją metodę na ostry chrzan!
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9podprawa do zup, sosów lub gotowanych jarzyn...
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9O tym, jak ogromne znaczenie w każdej kuchni mają sosy chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Zarówno te gorące, jak i te zimne
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9W czym tkwi tajemnica chrupiących frytek i jak je najlepiej przygotowywać?
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9W Polsce znana jest głównie jako przyprawa typu curry, ale tak naprawdę to ...
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9Poniżej podaję przepisy na peeling pomidorowy (do skóry tłustej, oczyszcza, nadaje świeży wygląd) oraz jogurtowy (natłuszcza, oczyszcza)
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9Masła smakowe czyli mieszanka masła z różnymi dodatkami i przyprawami - pikantne, aromatyzowane, np. pietruszką, koperkiem, ostrym serem
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9Aby powstała dobra zupa, najpierw trzeba przygotować wywar. Istnieją na to setki sposobów - jarzynowe, grzybowe, rybne, z drobiu, kości.