

Jak zaspokoić apetyt na coś słodkiego?
Tym razem nie będzie o tym, jak walczyć z wilczym apetytem - pora na błyskawiczną i praktyczną radę dla łasucha!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Tym razem nie będzie o tym, jak walczyć z wilczym apetytem - pora na błyskawiczną i praktyczną radę dla łasucha!
Czy Ty też mijasz go obojętnie przechodząc wśród sklepowych półek? To błąd!
Polecam bardzo moją metodę na ostry chrzan!
podprawa do zup, sosów lub gotowanych jarzyn...
O tym, jak ogromne znaczenie w każdej kuchni mają sosy chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Zarówno te gorące, jak i te zimne
W czym tkwi tajemnica chrupiących frytek i jak je najlepiej przygotowywać?
W Polsce znana jest głównie jako przyprawa typu curry, ale tak naprawdę to ...
Poniżej podaję przepisy na peeling pomidorowy (do skóry tłustej, oczyszcza, nadaje świeży wygląd) oraz jogurtowy (natłuszcza, oczyszcza)
Masła smakowe czyli mieszanka masła z różnymi dodatkami i przyprawami - pikantne, aromatyzowane, np. pietruszką, koperkiem, ostrym serem
Aby powstała dobra zupa, najpierw trzeba przygotować wywar. Istnieją na to setki sposobów - jarzynowe, grzybowe, rybne, z drobiu, kości.