Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.

W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.

Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.

Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.

Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
 
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.

Ryby nie tylko od święta
Tit Tit | Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286
Ryby

Ryby nie tylko od święta

Popularny karp, nie jest najbardziej wartościową rybą. Istnieje za to wiele bogatych w witaminy i składniki odżywcze ryb, które powinny znaleźć się w naszym jadłospisie.

Jak dobierać składniki?
Misiunia Misiunia | Kucharz | Przepisów: 8, Artykułów: 1
Ciasta

Jak dobierać składniki?

Nikt nigdy nie wie ile wsypać mąki. Nikt też nigdy nie wie czy dodać, czy nie dodać soli. Na te pytania odpowiem Ci właśnie ja!!