

Golonka - męski przysmak
Golonka to część zadniej nogi wieprzowej, ulubione danie wielu mężczyzn - szczególnie na Śląsku
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Golonka to część zadniej nogi wieprzowej, ulubione danie wielu mężczyzn - szczególnie na Śląsku
Prosty sposób na uzyskanie swojskiej wędzonej kiełbasy.
Popularny karp, nie jest najbardziej wartościową rybą. Istnieje za to wiele bogatych w witaminy i składniki odżywcze ryb, które powinny znaleźć się w naszym jadłospisie.
Nikt nigdy nie wie ile wsypać mąki. Nikt też nigdy nie wie czy dodać, czy nie dodać soli. Na te pytania odpowiem Ci właśnie ja!!
Oryginalne i ciekawe dekoracje tortów z ciętych róż.
Ciasto drożdżowe uchodzi za trudne do wykonania - a niesłusznie. Warto poświęcić chwilę na poznanie kroków jego przygotowania
Już niedługo święta wiec zaplanujmy czas w kuchni!
Bardzo lubicie potrawy z makaronu i ziemniaków a od znajomych słyszycie sprzeczne informacje?
Co zrobić aby mrożone owoce wyglądały na cieście świeżo czyli tak jakbyśmy je przed chwilą zerwali z ogródka?
Sposób na ładne pokrojenie ciasta lub tortu szczególnie z polewą czekoladową