misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Odpowiednio wilgotny tort
Co zrobić aby tort był odpowiednio wilgotny?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Co zrobić aby tort był odpowiednio wilgotny?
Jazoo
| Kuchcik | Przepisów: 4, Artykułów: 1Otręby owsiane czy pszenne - rzadko stosowane, jakie mają dla organizmu znaczenie ?
marietta
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15Sposoby przechowywania i podawania napojów alkoholowych. Oto kilka z nich:
marietta
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15Mazurski Sylwester polegał na przepowiadaniu przyszłości, załatwianiu zaległych spraw oraz ucztowaniu.
edyta18-20
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 98, Artykułów: 3sposób na idealny makaron
marietta
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15Cząber ma zastosowanie w daniach z kapusty, ogórków, ziemniaczanych, a także roślin strączkowych. Zapobiega również niektórym dolegliwościom - np. wzdęciom.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Kilka prostych rad co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe nie było "dziurawe", zbyt grube albo cienkie
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Zobacz, jak zapobiec opadaniu biszkoptu po upieczeniu!
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Upieczenie puszystego wysokiego biszkopta na tort to dopiero połowa sukcesu. Zobacz jak go równo pokroić
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Jak przygotować cukier waniliowy, jeśli nie mamy lub nie chcemy używać sprzedawanego w sklepie?