

Odpowiednio wilgotny tort
Co zrobić aby tort był odpowiednio wilgotny?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić aby tort był odpowiednio wilgotny?
Otręby owsiane czy pszenne - rzadko stosowane, jakie mają dla organizmu znaczenie ?
Sposoby przechowywania i podawania napojów alkoholowych. Oto kilka z nich:
Mazurski Sylwester polegał na przepowiadaniu przyszłości, załatwianiu zaległych spraw oraz ucztowaniu.
sposób na idealny makaron
Cząber ma zastosowanie w daniach z kapusty, ogórków, ziemniaczanych, a także roślin strączkowych. Zapobiega również niektórym dolegliwościom - np. wzdęciom.
Kilka prostych rad co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe nie było "dziurawe", zbyt grube albo cienkie
Zobacz, jak zapobiec opadaniu biszkoptu po upieczeniu!
Upieczenie puszystego wysokiego biszkopta na tort to dopiero połowa sukcesu. Zobacz jak go równo pokroić
Jak przygotować cukier waniliowy, jeśli nie mamy lub nie chcemy używać sprzedawanego w sklepie?