

Jak przyrządzić fasolkę szparagową?
Występuje w wielu odmianach i na wiele sposobów można ją przygotować. Skąd brały się te niezliczone pomysły?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Występuje w wielu odmianach i na wiele sposobów można ją przygotować. Skąd brały się te niezliczone pomysły?
Piwo od wieków traktowane było nie tylko jako trunek, towarzyszący przyjęciom i biesiadom, ale także jako dodatek do licznych potraw, uzupełniający i podkreślający ich smak
Bez plastikowych woreczków, odcedzania i możliwości poparzenia.
Nadchodzi tłusty czwartek a wraz z nim ochota na pączki,lub ot tak mamy ochotę na pączusie własnej roboty,a tu same przepisy z 8 jaj.....
Tak mało znane w polskiej kuchni a jak potrzebne!
Aby nic w kuchni się nie zmarnowało.
Kilka rad dla osób robiących wina
Kilka rad dotyczących robienia nalewek i likierów
Niezawodna metoda na udane ciasto drożdżowe
Marynata to mieszanka przypraw i płynów, które służą do zmiękczania surowców przed grillowaniem.