Jak mrozić kurki?
Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.
Do przygotowania sosu grzybowego potrzebujemy ulubionych grzybów, cebuli, śmietany i przypraw. Zobacz, jak zrobić sos grzybowy bez grudek i jak doprawiać grzyby.
Szybki obiad to naprawdę nic trudnego. Wystarczy dobór odpowiednich składników. Ulubione warzywa smażone na patelni, plastry kurczaka wędzonego i kasza kuskus to jeden z pomysłów.
Buraczki do obiadu robi się z ugotowanych warzyw startych na tarce i podsmażonych na patelni z cebulą i przyprawami.
Winogrona, cukier, woda drożdże i pożywka- tyle potrzeba by zrobić pyszne wino z winogron. Dodatkowym ważnym elementem jest czas.
Śledzie możemy przyrządzić w oleju, śmietanie, occie lub sosie na przykład musztardowym.
Karpia smażymy zazwyczaj pokrojonego w dzwonka, przyprawionego solą, pieprzem i oprószonego mąką. Chrupiące, złociste kawałki ryby są po prostu pyszne.
Smażony, pieczony, czy parowany dorsz w każdej postaci smakuje wybornie.
Hummus idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz pieczywem. Jego wyrazisty smak podkreśla ich naturalne walory.
Gluten to białko roślinne, które znajduje się w zbożach takich jak pszenica, żyto i jęczmień. Mąki z tych zbóż są powszechnie stosowane w produkcji żywności.