Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak zrobić śliwki w occie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić śliwki w occie?

Śliwki w occie można kupić, ale zdecydowanie lepiej zrobić je w domu. Przygotujemy je ze śliwek węgierek, octu, cukru, wody i przypraw korzennych. Śliwki w occie możesz wykorzystać jako dodatek do mięs.

Co tak naprawdę zawiera suszony miód?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co tak naprawdę zawiera suszony miód?

Miód w proszku to efekt pracy polskich naukowców. Czy można go uważać za zamiennik prawdziwego miodu? Co tak naprawdę zawiera sproszkowany miód i czy może być stosowany przez diabetyków?

Robimy domowy sok z wiśni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Robimy domowy sok z wiśni

By uzyskać słodki sok z wiśni potrzebujemy kilogram owoców, kilogram cukru oraz sok z cytryny. Sok możemy zrobić metodą tradycyjną oraz za pomocą sokownika.