

Miechunka peruwiańska: złota jagoda
To egzotyczna roślina, która jest skarbnicą witamin oraz składników mineralnych. Dowiedz się, jakie właściwości posiada miechunka peruwiańska.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
To egzotyczna roślina, która jest skarbnicą witamin oraz składników mineralnych. Dowiedz się, jakie właściwości posiada miechunka peruwiańska.
Choć na pierwszy rzut oka prawdopodobnie stwierdzisz, że nie znasz takiej rośliny, musisz wiedzieć że pod tą nazwą kryje się... batat! Choć posiadają więcej wartości odżywczych od ziemniaków, wciąż rzadko goszczą na polskich stołach. Dowiedz się, dlaczego warto je spożywać!
Ta roślina zawiera wiele cennych dla zdrowia ludzkiego witamin oraz minerałów. Poprawia samopoczucie i pomaga zachować młody wygląd. Co jeszcze warto wiedzieć o tym warzywie? O tym w artykule!
Lody, sorbety, chłodniki, arbuz, zsiadłe mleko – to idealne przysmaki na letnie dni. W czasie upałów warto pamiętać o odpowiedniej diecie i pić dużo wody. Schładzanie organizmu to podstawa.
Kiedyś jadano go zamiast ziemniaków. Dziś niewiele osób wie, jak wygląda pasternak. Co warto wiedzieć o tym warzywie? W naszym artykule znajdziecie najważniejsze informacje na jego temat!
Znane powszechnie jako kard, to wykwintne warzywo często gościło na królewskich stołach. Co warto wiedzieć o karczochu hiszpańskim? O tym w artykule, zapraszamy!
Liście kaffir to doskonała przyprawa, która wzbogaci nasze danie o niezwykłe smaki i aromaty. Sprawdźcie, dlaczego warto w swojej kuchennej spiżarnie mieć liście kaffiru.
To symbol krzepkości. Ma wiele nazw, uprawia się ją jako roślinę pastewną i warzywo. Kiedyś często gościła na naszych stołach. Co warto o niej wiedzieć? Zapraszamy do lektury artykułu!
Czy zdarzało się Wam nadepnąć na grzyb, który zaczął pylić obłokiem szarobrązowych cząsteczek? Mało kto wie, że ten poszukiwany do dziecięcych zabaw grzyb jest jadalny. Więcej o nim w artykule!
To jedno z ciekawszych warzyw liściowych, nie jest jednak zbyt popularne w Polsce. Cykoria jest kuzynką sałaty, znana była w starożytności. Ceni się ją za walory smakowe. Więcej informacji w artykule!