Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Wiśnie w kuchni i nie tylko
  • 2
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Wiśnie w kuchni i nie tylko

Te smaczne pestkowe owoce hodowane są od co najmniej 2,5 tysiąca lat a ich popularność nie słabnie! Czemu zawdzięczają swoją wysoką pozycję wśród najchętniej jedzonych owoców?

Olej kokosowy i jego właściwości
  • 2
Noruas Noruas | Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Olej kokosowy i jego właściwości

Zastanawiasz się jak smakuje, do czego pasuje i czy nie szkodzi zdrowiu? Odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące oleju kokosowego znajdziesz w artykule. Zapraszam!

Triki kuchenne - pieczenie
  • 1
kloruś kloruś | Złoty Ekspert | Przepisów: 945, Artykułów: 17
Kulinarne ABC

Triki kuchenne - pieczenie

Pomagają łatwiej, sprawniej, szybciej osiągnąć zamierzony efekt kulinarny. Przeczytajcie kilka sprawdzonych sztuczek, które przydają się przy pieczeniu i sprawią, że Wasze wypieki zawsze się udadzą!

Witaminy - co warto o nich wiedzieć?
  • 2
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Witaminy w diecie

Witaminy - co warto o nich wiedzieć?

Dostarczają nam ich prawie wszystkie produkty, które spożywamy - niektóre witaminy wprowadzamy do organizmu, nawet o tym nie wiedząc. Sprawdźcie więc, w jakich produktach znajdziecie najważniejsze z nich!

Kremy do ciast i tortów
  • 1
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Kremy do ciast i tortów

Odgrywają w słodkościach kluczową rolę - zawsze powinny idealnie komponować się z całością deseru. Poznajcie sposoby na różne rodzaje kremów!

Olej dyniowy - jak z niego korzystać?
  • 6
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Olej dyniowy - jak z niego korzystać?

Dynia kojarzy nam się przede wszystkim z amerykańskim świętem lub pestkami dodawanymi do różnych potraw. Chciałabym Wam przedstawić coś zupełnie innego - olej, którego stosowanie daje wspaniałe rezultaty - nie tylko w kuchni!

Sałata - podstawowe odmiany i właściwości
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Sałata - podstawowe odmiany i właściwości

Zdrowa i pyszna - zawiera wiele cennych witamin, które są niezbędne dla naszego organizmu. Występuje w wielu odmianach, dzięki czemu może zmieniać nie tylko smak ale także wygląd dania, do którego jej użyjemy.

To żaden feler lubić seler!
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

To żaden feler lubić seler!

Nie trzeba być gwiazdą zza oceanu, by tak jak one korzystać ze wspaniałych właściwości tego warzywa. Kojarzony ze składnikiem wywaru do zup, świetnie smakuje w innych potrawach.