

Masło domowe - jak je przygotować?
Nie ma nic lepszego, niż kromka chleba z prawdziwym masłem, bez żadnych konserwantów. Jego smak przebija wszelkie mixy i margaryny.
Nie ma nic lepszego, niż kromka chleba z prawdziwym masłem, bez żadnych konserwantów. Jego smak przebija wszelkie mixy i margaryny.
Upieczenie tortu to nie wszystko. Bardzo ważna jest dekoracja, czyli przysłowiowa "wisienka na torcie".
Lodówka to urządzenie w domu, do którego sięgamy chyba najczęściej. Przechowujemy w niej masę produktów, jednak większość z nich nie powinna się tam znaleźć! O jakie produkty chodzi?
Niedługo wraca upragniona wiosna, a chwilkę później lato. Wysokie temperatury, żar bijący z nieba, piękne krajobrazy oraz pyszne dary tych dwóch, iście wspaniałych pór roku.
Przy tej zupie rozpoczynają się ważniejsze uroczystości rodzinne: komunia, wesele, chrzciny. Smaczny i aromatyczny rosół ma wielu fanów. Zobacz, co możesz zrobić, by Twój rosół był jeszcze pyszniejszy!
Mrożenie, to jeden z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności. Co zatem warto wiedzieć o tym sposobie?
Muszki owocówki to jedni z najczęstszych nieproszonych gości, nie tylko w kuchni. Na szczęście istnieją metody, dzięki którym można pozbyć się ich w skuteczny sposób.
Zioła to niezbędny element i składnik do wielu dań, sałatek itd... Ciężko jest sobie wyobrazić zupę, czy mięso bez ich udziału. Co zrobić żeby towarzyszyły nam zimą?
Co jeść i pić, aby zmierzyć się z dręczącym nas kacem? Oto kilka propozycji.
Suszenie to metoda utrwalania żywności znana od wieków i nadal chętnie stosowana. Należy jednak mieć chociaż podstawową wiedzę, jak i co suszyć, by żywność pozostawała pełnowartościowa.