Majowe grillowanie
Nieługo rozpocznie się sezon grillowy. Zamiast w domu, dania będziemy przygotowywać na grillu. O czym należy pamiętać, zanim usiądziemy do stołu?
Nieługo rozpocznie się sezon grillowy. Zamiast w domu, dania będziemy przygotowywać na grillu. O czym należy pamiętać, zanim usiądziemy do stołu?
Niedługo w warzywniakach pojawią się nowalijki. Wiosną i latem nasze menu zazwyczaj jest lżejsze i delikatniejsze.
Wielu z nas zapomina na co dzień o jedzeniu owoców. Szkoda, bo w nich jest wiele pysznych, odżywczych składników i witamin, które zapewnią naszemu organizmowi wiele pożytku.
W dzisiejszych czasach, często zabieganych, wielu z nas tłumaczy się, że nie ma czasu na zdrowe odżywianie. Jemy mało i w pośpiechu, co potem odbija się nie tylko na naszym zdrowiu, ale też na samopoczuciu.
Codziennie mamy styczność z wieloma produktami: w kuchni, sklepach, gdy kogoś odwiedzamy. Ale co tak naprawdę o nich wiemy? Jak je przechowywać?
Przygotowanie pysznego ciasta wymaga nie lada wysiłku. Czasem jednak warto pewne rzeczy sobie ułatwić. Ciasta drożdżowe, pączki, lukry już nie są dla nas zagadką!
W kuchni spędzamy wiele czasu. Poświęcamy całe popołudnia i dużo energii, a efekt nie jest powalający. Jak sobie pomóc?
Zimne przekąski możemy przygotować z różnych rodzajów mięs, wędlin i konserw mięsnych oraz rybnych.
Wiosna nadchodzi wielkimi krokami. Przyroda z impetem rozkwita i budzi się do życia. Dlaczego nie czujesz w sobie tej energii? Odpowiedzią jest wiosenne przesilenie. Na szczęście wiemy jak je zwalczyć. Rady Dietetyk w Stolicy sprawią, że wzmocnisz swoją odporność i odzyskasz witalność!
Przy ograniczonej ilości czasu można przyrządzić posiłki jednodaniowe, racjonalnie dobrane pod względem składników.