Jak zrobić smaczny winegret do sałatki?
Sałatka ze świeżych warzyw to doskonały pomysł na lunch, dodatek do obiadu czy lekką kolację. Aby podkreślić smak składników warto przygotować sos winegret.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sałatka ze świeżych warzyw to doskonały pomysł na lunch, dodatek do obiadu czy lekką kolację. Aby podkreślić smak składników warto przygotować sos winegret.
Czym jest celiakia i jak wygląda dieta osoby, która choruje na tę przypadłość? Jakie produkty należy jeść stosując dietę bezglutenową? Jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w artykule.
Łososia można podawać z gotowanymi, smażonymi lub duszonymi warzywami. Najlepiej wybrać szpinak, brokuły lub zielone szparagi.
Nowalijki jedz z umiarem. W okresie wiosennym postaw na mrożonki!
Nie wyobrażasz sobie Wielkanocy bez babki piaskowej albo żurku? Słusznie! Jeśli w tym roku śniadanie wielkanocne urządzasz u siebie, koniecznie pamiętaj o tych daniach - inaczej musisz liczyć się z reprymendą od teściowej!
Co roku masz ten sam dylemat: jak udekorować wielkanocną babkę, paschę czy mazurka? Nie masz talentu do dekorowania ciast, a może przeciwnie: potrafisz to robić, ale brakuje ci pomysłów? Sprawdź, co jest teraz modne!
Pasztet wielkanocny jest obowiązkowym smakołykiem każdego świątecznego stołu. Pysznie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Z jakiego mięsa go zrobić i jakimi ulepszyć dodatkami? Zobaczcie sami!
W Święta Wielkanocne na stołach oprócz kolorowych jajek, pisanek i baranka, bardzo ważne znaczenie symboliczne mają ciasta. Chciałabym przybliżyć Wam kilka ciekawostek na temat mazurka.
W moim domu tradycyjna babka drożdżowa jest obowiązkowym wypiekiem świątecznym. Przepis jest prosty i nie ma obaw, że babka się nie uda. Ten przepis został opublikowany w Wielkanocnym Wydaniu Specjalnym. Zobacz jak przygotować babkę drożdżową.
Jajka faszerowane przygotujemy z żółtek wyjętych z ugotowanego jajka i różnorodnych dodatków- łososia, tuńczyka czy suszonych pomidorów.