Schab ze śliwką - jak zrobić najlepszy?
Schab ze śliwką zazwyczaj gości na stole podczas świąt. Zobacz, jak przygotować doskonałą wersję tego mięsa. Poznaj najlepsze przepisy na schab.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Schab ze śliwką zazwyczaj gości na stole podczas świąt. Zobacz, jak przygotować doskonałą wersję tego mięsa. Poznaj najlepsze przepisy na schab.
Nie masz sprawdzonego przepisu na tradycyjny wielkanocny wypiek? Upiecz wymarzoną babkę według poniższej receptury. Zapraszamy!
Pisanki można potraktować samym cebulnikiem albo kupić gotowe, ozdobne jajka. Moim zdaniem nie warto iść po linii najmniejszego oporu - zobaczcie, co możecie wyczarować w swoim domu!
Ćwikła to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Doskonale pasuję do mięs, pieczeni, pasztetów i oczywiście jaj. Brak Wam pomysłu na jej przygotowanie? Poniżej znajdziecie wskazówki jak w prosty sposób zrobić ten przysmak!
Żurek to obowiązkowe danie na wielkanocnym stole. Przysmak ten nie może obyć się bez zakwasu dodającego mu wyrazistego, kwaskowego smaku. Wiesz jak zrobić zakwas na żurek?
Jesień i zima to czas, kiedy należy wzmocnić swój układ odpornościowy oraz zadbać o prawidłową dietę. Dzięki temu nie tylko ustrzeżemy się przeziębienia, ale też nie będziemy mieli powodów do odwiedzenia przychodni wiosną. Sprawdźcie, które produkty wzmocnią Waszą odporność i wprowadźcie je do swojego codziennego menu.
Do przygotowania fasolki po bretońsku potrzebujemy kiełbasy i boczku, cebuli, czosnku, pomidorów z puszki , przypraw oraz oczywiście fasoli.
Udziec z indyka świetnie będzie smakował pieczony, duszony, czy gotowany.
Pomysłów na farsz do gołąbków jest wiele: z ryżem i mięsem, z ziemniakami, z kaszą gryczaną, czy jaglaną.
W diecie lekkostrawnej należy jeść produkty, które nie obciążają układu pokarmowego.