Zafarbuj jajka ekologicznie: wykorzystaj naturalne barwniki!
Kupienie gotowych barwników w proszku to żadna sztuka! Bądź eko i przygotuj własne barwniki do jajek. Zobacz jak uzyskać kolorowe pisanki naturalnym sposobem!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kupienie gotowych barwników w proszku to żadna sztuka! Bądź eko i przygotuj własne barwniki do jajek. Zobacz jak uzyskać kolorowe pisanki naturalnym sposobem!
Czy wiesz, że jeśli zapomnisz o jednej z tych rzeczy, babka wielkanocna może się nie udać? Zobacz czy przypadkiem nie popełniasz jednego z tych popularnych błędów!
Jajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa! Jajka w sosie tatarskim to prosta przystawka, którą zrobisz w łatwy sposób. Ugotuj jajka na twardo, przygotuj sos, obficie polej nim jajka. Zobacz cały przepis!
Z jajka ugotowanego na twardo wycieka żółtko, za to jajko ugotowane na miękko daje się kroić nożem? Wpadki przy gotowaniu jajek zdarzają się częściej niż myślisz! Zobacz ile minut gotować jajko na twardo, a ile na miękko. Teraz zawsze wyjdzie idealnie!
Filet z łososia mrozimy w zamrażarce do godziny, następnie kroimy na cienkie plastry i podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem, solą oraz oliwą z oliwek. Możemy posypać koperkiem i parmezanem, a całość podawać z ćwiartką cytryny oraz białym winem.
Pasta z suszonych pomidorów to świetny dodatek pieczywa każdego rodzaju i krakersów. Wypróbuj ten przepis i zakochaj się w warzywnych pastach kanapkowych!
Kakaowy biszkopt przełożony białym kremem z mleka w proszku to sekret ciasta o nazwie Milky Way. Ciasto do złudzenia przypomina popularną Kinder Mleczną Kanapkę. Zobacz, jak łatwo je zrobić!
Czy przystawkę z wędzonego łososia można nazwać tatarem? Okazuje się, że tatar z wędzonego łososia to świetna alternatywa dla tych, którzy z zasady nie jedzą surowych ryb. Oto 3 przepisy na tatara z łososia w tej alternatywnej wersji. Wypróbuj je wszystkie!
Tatar z łososia to prosta przystawka, którą zrobisz w kilkanaście minut! Czy wiesz, dlaczego do tatara podaje się surowe jajko i czy to bezpieczne? Oto przepis na wyśmienitego tatara z surowego łososia!
Kruche faworki, pączki z nadzieniem różanym, karnawałowe róże, a może donaty? Jeśli szukasz nowych przepisów na karnawałowe desery, zobacz, co przygotowaliśmy!