Warzywa to jedne z najzdrowszych produktów spożywczych. Do swojej codziennej diety każdy z nas powinien dołączyć 5 porcji warzyw i owoców, które są świetnym źródłem witamin i składników mineralnych.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się jak obierać pomidory, jak radzić sobie z zapachem cebuli, jakie warzywo jest najzdrowsze, jakie właściwości ma rabarbar oraz jaki naturalny antybiotyk zawsze warto mieć w domu.

Lubisz sezonowe warzywa? Sprawdź kiedy warto kupić najlepsze szparagi, dynię, cykorię, fasolkę szparagową.

Sprawdź jakie niezwykłe właściwości mają zapominane warzywa m.in. pasternak, fenkuł, bataty.

Podpowiadamy jakie warzywa zaliczamy do rodzaju kapustnego, korzeniowego, cebulowego, dyniowate, liściowe.

Jedzmy warzywa na zdrowie!
Karczoch
kasiunia kasiunia | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197
Warzywa

Karczoch

Mało znane warzywo na polskich stołach.