Dekorujemy pisanki - zobacz ciekawe i sprawdzone sposoby
Pisanki można potraktować samym cebulnikiem albo kupić gotowe, ozdobne jajka. Moim zdaniem nie warto iść po linii najmniejszego oporu - zobaczcie, co możecie wyczarować w swoim domu!
Pisanki można potraktować samym cebulnikiem albo kupić gotowe, ozdobne jajka. Moim zdaniem nie warto iść po linii najmniejszego oporu - zobaczcie, co możecie wyczarować w swoim domu!
Ćwikła to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Doskonale pasuję do mięs, pieczeni, pasztetów i oczywiście jaj. Brak Wam pomysłu na jej przygotowanie? Poniżej znajdziecie wskazówki jak w prosty sposób zrobić ten przysmak!
Żurek to obowiązkowe danie na wielkanocnym stole. Przysmak ten nie może obyć się bez zakwasu dodającego mu wyrazistego, kwaskowego smaku. Wiesz jak zrobić zakwas na żurek?
3 hitowe przepisy na wielkanocny stół, którymi oczarujesz najbliższych!
Wielki Tydzień to czas, w którym u chrześcijan rezygnuje się z tłustych i kalorycznych potraw, na rzecz tych bezmięsnych. Jakie menu Wy zaserwujecie w tym okresie? Jeśli jeszcze nie zaplanowaliście co podać, z pomocą przyjdzie Wam poniższy artykuł!
Nie masz pomysłu na wiosenne dekoracje? Razem stworzymy Wielkanoc w jej najsłodszej postaci! Lindt we współpracy z Green Canoe zaprasza na wspólną podróż w poszukiwaniu kreatywnych rozwiązań.
Zbliża się wiosenny czas, a wraz z nim długo wyczekiwana Wielkanoc. Jednym ze zwyczajów przedświątecznych jest przygotowanie pisanek. Jak je zrobić w domowym zaciszu bez dodatku sztucznych barwników? Poniżej znajdziecie odpowiedź!
Czas Wielkanocy kojarzy nam się z przedwiośniem, nowalijkami i potrawami serwowanymi na naszych stołach. Jakie dania, przyprawy i dodatki powodują, że aromat świąt na długo zostaje w naszej pamięci? Sprawdźcie!
Wielkanoc już niebawem, na naszych stołach nie może zabraknąć więc deserów w postaci mazurków, babek, keksów i oczywiście tradycyjnej paschy. Macie przepis na ten przysmak? Poniżej znajdziecie wskazówki jak go przygotować!
W naszym menu na Wielkanoc nie może zabraknąć tradycyjnej białej kiełbasy! Najsmaczniejsza jest ta domowej roboty podana z ćwikłą lub chrzanem. Sprawdźcie jak samemu przygotować ją w domu oraz jakie potrawy można z niej przyrządzić. Zapraszamy!