Roladki z kurczaka to smaczne i wykwintne danie, które doskonale zastępuje tradycyjne kotlety. Można je podać zarówno na rodzinny obiad, jak i na uroczyste przyjęcie, np. wesele, imieniny czy święta. Roladki przygotowuje się z rozbitych filetów drobiowych, które wypełnia się farszem. Całość należy przyprawić do smaku, obwiązać nicią kuchenną i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie roladki podsmaża się przez kilka minut oraz dusi, aż będą miękkie.
Roladki z piersi kurczaka warto przygotować: ze szpinakiem, serem żółtym, zmielonymi pieczarkami, grzybami lub boczkiem. Najlepiej smakują z: gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, ryżem bądź grillowanymi warzywami. Roladki warto polać sosem pieczarkowym lub koperkowym i podać wraz z dowolną surówką warzywną.
Roladki z kurczaka sprawdzą się również w wersji z: serem feta, suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym oraz szynką. Danie można usmażyć, upiec lub ugotować na parze. Roladki z kurczaka podaje się na ciepło.
Roladki z piersi kurczaka warto przygotować: ze szpinakiem, serem żółtym, zmielonymi pieczarkami, grzybami lub boczkiem. Najlepiej smakują z: gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, ryżem bądź grillowanymi warzywami. Roladki warto polać sosem pieczarkowym lub koperkowym i podać wraz z dowolną surówką warzywną.
Roladki z kurczaka sprawdzą się również w wersji z: serem feta, suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym oraz szynką. Danie można usmażyć, upiec lub ugotować na parze. Roladki z kurczaka podaje się na ciepło.
Polecane przepisy do kategorii Roladki z kurczaka
Sortuj wg: