Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Pomysły na kolorowy lukier
Lukier wcale nie musi być biały. Zamiast wody do lukru możesz użyć soku z malin lub porzeczek (lukier będzie czerwony) ...
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Lukier wcale nie musi być biały. Zamiast wody do lukru możesz użyć soku z malin lub porzeczek (lukier będzie czerwony) ...
angelusia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 85, Artykułów: 15Odwieczny przedmiot sporu w kuchni mojej babci i mamy.
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Jednemu włos się zjeży na głowie - drugi doceni. Oto co przygotowuje się z jaj.
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Na jakie klasy dzielą się jajka kurze i czym różnią się między sobą.
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Czy warto jeść mięso gęsi? Jest dosyć tłuste, co z dietą?
angelusia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 85, Artykułów: 15Nie trzeba już wyrzucać ciasta którego nie udało nam się zjeść.
angelusia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 85, Artykułów: 15Mój odwieczny problem z ciastem ucieranym - jak wyjąć je z formy?
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Wydaje ci się, że gotowanie na parze sprawia, że potrawy tracą smak? Być może robisz to źle! Dowiedz się, jakie są zalety gotowania na parze!
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Czym jest Foie gras i jak ją przygotować?
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Mięso królika jest zdrowe - z tego względu poleca się je nawet niemowlętom - oczywiście w postaci rozdrobnionej.