eli_555
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1833, Artykułów: 12Jadalne naczynia
Zjedz talerzyk, lekko nasiąknięty potrawą będzie jeszcze smaczniejszy!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
eli_555
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1833, Artykułów: 12Zjedz talerzyk, lekko nasiąknięty potrawą będzie jeszcze smaczniejszy!
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74pietruszka zwyczajna - to chyba jedna z najbardziej znanych roślin przyprawowych i ziołowych
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74czyli znany wszystkim koperek to roślina uprawna z rodziny selerowatych
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74a właściwie czosnek szczypior to roślina z rodziny czosnkowatych
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74właściwie nie wiadomo skąd dokładnie pochodzi, ale znano ją już z starożytnej Mazopotamii, Persji, Indiach...
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74to przyprawa z kory drzewa, cynamonowca celjońskiego, najbardziej cenionego przedstawiciela cynamonowców
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74to roślina z rodziny czosnkowatych pochodząca ze stepów Azji Środkowej
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74to roślina z rodziny kapustowatych pochodząca z Azji, znana i uprawiana już w starożytnej Grecji i Rzymie
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74to suszone pączki kwiatowe drzewa z rodziny mirtowatych - goździkowca korzennego czyli czapetki pachnącej
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Powszechna w całej Europie roślina z rodziny baldaszkowatych, znana już w średniowieczu