Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.

Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.

Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.

Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!


Sztuka pieczenia mięsa
kołczu kołczu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147
Mięsa

Sztuka pieczenia mięsa

Kiedy przygotowujemy pieczeń często stajemy przed problemem sporządzenia dobrego sosu. Jeśli chcemy aby był on w stu procentach udany, warto skorzystać ze sprawdzonych sposobów.