Golonka - męski przysmak
Golonka to część zadniej nogi wieprzowej, ulubione danie wielu mężczyzn - szczególnie na Śląsku
Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.
Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.
Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.
Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!
Golonka to część zadniej nogi wieprzowej, ulubione danie wielu mężczyzn - szczególnie na Śląsku
Ten rodzaj potrawy lubi każdy. Obowiązkowo muszą być dobrze rozbite i doprawione.
Panierka wcale nie musi być nudna,niezdrowa i tłusta!Wypróbuj innych,ciekawych i pysznych panierek do swoich kotletów i ryb...i jedz zdrowo!
Prawie każdy lubi mielone, ale nie zawsze musi to być nudne danie. Można je bardzo łatwo nieco pozmieniać.
jedząc niektóre produkty możemy ustrzec się przed rakiem piersi .
Niebezpieczeństwo jedzenia nieświeżego lub złej jakości drobiu (szczególnie pochodzącego z importu np. z Chin) jest bardzo poważne.
Autor: Beata Jasina Zwieńczeniem wielu dań jest odpowiednio dobrany sos. Warto zapoznać się z przepisami na te najbardziej pasujące do wielkanocnych potraw.
Autor: Beata Jasina Nie ma to jak pasztet domowej roboty.
Dzięki diecie doktora Dukana zakochałam się w soi:)
pieczony, faszerowany drób to pyszne danie...