

Jak przygotować potrawy do mrożenia?
Potrawy przeznaczone do mrożenia trzeba najpierw odpowiednio przygotować, czyli ugotować, udusić lub upiec.
Potrawy przeznaczone do mrożenia trzeba najpierw odpowiednio przygotować, czyli ugotować, udusić lub upiec.
Oto propozycja dla tych, którzy lubią domową kuchnię, ale są bardzo zabiegani. Raz na jakiś czas poświęćcie trochę czasu na gotowanie, a potem już tylko sięgajcie po zapasy.
Pewnie każdy choć raz płakał przy krojeniu cebuli. Jest kilka sposobów, aby tego uniknąć.
Parę zasad które mają wielkie znaczenie aby nasze domowe frytki nie były gumowate i nasączone tłuszczem
Aby uniknąć męczących objawów niestrawności już teraz zaplanuj zestaw przypraw do świątecznego menu.
Czyli domowe sposoby przetwarzania owoców i warzyw.
Naleśniki na krokiety i nie tylko - oto niezwykle przydatne porady na idealne naleśniki, które Babciagramolka zamieściła w jednym ze swoich przepisów.
Święta to dużo potraw i wypieków do przygotowania, a czasu mało - gdyby ten czosnek tylko się łatwiej i szybciej obierał...
Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto gotować makaron w większym garnku.
Jak przechowywać różne produkty? W pierwszej części omówię przechowywanie czosnku, grzybów oraz orzechów.