Białka, tłuszcze, węglowodany - co to jest?
Węglowodany, tłuszcze i białka występują w każdym produkcie. W niektórych jest ich mniej, a w niektórych więcej. Ważne jest to, żebyśmy wiedzieli jak są dla nas pomocne i ile dobra można z nich czerpać.
Węglowodany, tłuszcze i białka występują w każdym produkcie. W niektórych jest ich mniej, a w niektórych więcej. Ważne jest to, żebyśmy wiedzieli jak są dla nas pomocne i ile dobra można z nich czerpać.
Ziemniak to jeden z najbardziej znanych kuchennych produktów. Warto mieć podstawową wiedzę na jego temat - przyda się podczas planowania obiadowego menu.
Słodkie batoniki, ciasteczka obficie polane czekoladą, bułeczki i pączki kuszą nas na każdym kroku. Jak się im oprzeć? Poznajcie wskazówki Ewy Jarosz - dietetyk w Stolicy!
Każdy, kto gotuje, wie że bez pewnych sprzętów najzwyczajniej w świecie nie da się obejść. Uważam, że jednym z takich urządzeń jest blender, dlaczego?
Pokrzywa ma wiele właściwości zdrowotnych, mimo to nadal niechętnie wykorzystujemy ją w naszych kuchniach. Dzielę się swoimi kulinarnymi pomysłami na pokrzywę. W szczególności polecam pesto z pokrzyw, które można łączyć z wieloma potrawami.
Nieświeże mięso to chyba jeden z najbardziej niebezpiecznych produktów dla naszego zdrowia, a nawet życia. Zwracajmy uwagę na to, co kupujemy.
O świeżosci przegrzebków świadczy kolor, powinien być jasno kremowy, bez przebarwień i „miły” rybi zapach
Powinno się spożywać 5 porcji owoców i warzyw w ciągu dnia. Tylko, ile tak na prawdę znajduje się w jednej porcji?
Mimo wielu kuchennych prób Twój rosół wychodzi blady lub mało esencjonalny? Zastosuj się do poniższych rad i ciesz się smakiem idealnego rosołu razem z najbliższymi.
Od dawna znane laski wanilii możemy zastąpić gotową do użycia mieloną wanilią. Dlaczego warto? Zapraszam do lektury.