Pomidory
Chyba każdy lubi pomidorka zerwanego prosto z krzaczka..............
Chyba każdy lubi pomidorka zerwanego prosto z krzaczka..............
zielony ma garniturek. I czapkę i sandały – zielony, zielony jest cały!
Gotowanie bobu jest bajecznie proste: wodę wystarczy lekko osolić i pilnować, by młodego bobu nie trzymać na ogniu zbyt długo. A czy wiesz, jak zrobić pastę z bobu i ile kalorii ma bób? Zobacz nasze pomysły na dania z bobem!
Sezon szparagowo-truskawkowy, jak go nazywam, to moja ulubiona kulinarna pora roku. No, może z wyjątkiem „działkowych” sierpniowych pomidorów pisze Aleksandra Ladachowska.
Nigdy nie uda się przygotować dobrego sosu, zapiekanki, sufletu ze zbyt miękkich, przejrzałych sztuk. Pomidor musi być dojrzały ale twardy.
Jest nie tylko doskonalym pomysłem na ciekawy obiad, lecz także źródłem wielu witamin
Gdy chcesz mrozić warzywa - oto garść porad.
Przyprawa,przystawka i danie główne.
Szpinak to rodzaj roślin z rodziny komosowatych. We florze Polski występuje tylko jeden gatunek, jako roślina uprawna.
Ziemniak to popularne warzywo na naszych stołach , ale czy napewno wiemy wszystko o jego gotowaniu ?