BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Warzywa korzeniowe
Warzywa korzeniowe to niezastąpiony składnik aromatycznego wywaru. Jak sama nazwa wskazuje, ich jadalną częścią są korzenie, które rosną pod ziemią.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Warzywa korzeniowe to niezastąpiony składnik aromatycznego wywaru. Jak sama nazwa wskazuje, ich jadalną częścią są korzenie, które rosną pod ziemią.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Chyba każdy z nas lubi kapustę albo gotuje w domu bigos. Można z niej wyczarować przeróżne pyszności. Do warzyw kapustnych zaliczają się także inne warzywa.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Warzywa cebulowe są bardzo bogate w witaminy. Syrop z cebuli często stosujemy przy przeziębieniu. Jakie warzywa zalicza się jeszcze do tej grupy? Zapraszam do dalszego czytania.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Warzywa dyniowate kojarzą się przede wszystkim z dynią. Jest niskokaloryczna, nie zakwasza organizmu a za to wzmacnia jego odporność. Zawiera dużo karotenu, oraz witamin. Ciekawostką jest, że największa wyhodowana dynia ważyła ponad 800 kg.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Warzyw nie powinno zabraknąć w naszej codziennej diecie. Są zdrowe i zawierają dużo witamin oraz składników mineralnych. Dostarczają nam energii. Oprócz tego zaspokajają też pragnienie, bo zawierają dużo wody. Jednym z rodzaji warzyw są warzywa liściowe.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Niedługo zacznie się sezon na szparagi. Co warto wiedzieć o tym smacznym warzywie i jak je przygotować ?
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Czosnek jest nazywany naturalnym antybiotykiem. Powinien być w każdej kuchni. A dlaczego? Zapraszam do czytania.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Ostatnio fenkuł jest bardzo modny i podobnie jak topinambur zaczyna robić karierę, na naszych polskich stołach. Do czego go wykorzystać? Oto kilka wskazówek, zapraszam!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131To, najpopularniejsze w naszym kraju warzywo, ma istotny wpływ na zdrowie całego społeczeństwa. Znane są wczesne, średniowieczne, jak i późne odmiany cennego ziemniaka.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Pietruszka to cenne warzywo korzeniowe. Ale oprócz korzenia, równie cenna jest natka pietruszki, zielona i super dobra nie tylko do jedzenia, ale i dekorowania potraw.