Mięso to dla wielu nieodłączny składnik diety, uwzględniany w codziennym jadłospisie. Dania mięsne są doskonałym źródłem białka, witaminy B12 oraz innych związków odżywczych. Oczywiście ilość składników odżywczych zależy od rodzaju mięsa i od sposobu jego przygotowania. Większość z nas nie wyobraża sobie tradycyjnej kuchni polskiej bez dań mięsnych.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że mięsa chude, takie jak kurczak, indyk, królik czy cielęcina są o wiele zdrowsze niż bogata w tłuszcze golonka wieprzowa, kaczka lub gęś. Zdecydowanie lepiej też wybierać mięso gotowane niż smażone. Jednak trudno się oprzeć soczystej karkówce czy pieczonej kaczce nadziewanej jabłkami.

Warto wiedzieć, że duże ilości pełnowartościowego białka, które dodatkowo jest łatwo przyswajalne znajdziemy w dziczyźnie.

Tutaj znajdziecie znakomite przepisy na potrawy mięsne. Zobaczcie pomysły m.in. na faszerowane roladki, znakomite polędwiczki i pulpety w różnorodnych sosach. Zainspirujcie się przepisami na mięsa grillowane, smażone, pieczone, duszone i inne. Całe bogactwo potraw mięsnych czeka na odkrycie!

Zdjęcie: Fotolia

Mięso Kategorie

Znaleźliśmy 18885 przepisów w kategorii Mięso

Carpaccio

Carpaccio

Persik Persik

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Canneloni z mięsem

Canneloni z mięsem

Incom Incom

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Cannelloni z kabaczkiem

Cannelloni z kabaczkiem

4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Cannelloni z cukinii

Cannelloni z cukinii

jaga85 jaga85
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Cannelloni wg.Ewy

Cannelloni wg.Ewy

msewka msewka
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Cannelloni.

Cannelloni.

Ziziunka18 Ziziunka18

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: