Estetyczne pęknięcie babki w keksówce
Jak sprawić aby babka pieczona w keksówce pękła na środku?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jak sprawić aby babka pieczona w keksówce pękła na środku?
Jak sprawnie zetrzeć ser żółty na tarce?
Jak uniknąć przykrego zapachu w domu po gotowaniu kapusty i kalafiora.
Świeże jajka po ugotowaniu bardzo ciężko się obiera. Jest na to sposób.
Co zrobić aby uniknąć irytującej sytuacji rozgryzania ziela angielskiego podczas posiłku?
Jak sprawić aby po przekrojeniu gotowane jajko było symetryczne?
Wszystkie odmiany papryki możemy mrozić i jeść potem całą zimę, dodając ją do sałatek i nie tylko.
cukinia - doskonałe warzywo, pochodzenie i wykorzystanie w kuchni
zabiegi przed gotowaniem kalafiora
proste zasady przygotowania ciasta drożdżowego.