ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Estetyczne pęknięcie babki w keksówce
Jak sprawić aby babka pieczona w keksówce pękła na środku?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak sprawić aby babka pieczona w keksówce pękła na środku?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak sprawnie zetrzeć ser żółty na tarce?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak uniknąć przykrego zapachu w domu po gotowaniu kapusty i kalafiora.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Świeże jajka po ugotowaniu bardzo ciężko się obiera. Jest na to sposób.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Co zrobić aby uniknąć irytującej sytuacji rozgryzania ziela angielskiego podczas posiłku?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak sprawić aby po przekrojeniu gotowane jajko było symetryczne?
kasiunia.1981
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9Wszystkie odmiany papryki możemy mrozić i jeść potem całą zimę, dodając ją do sałatek i nie tylko.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172cukinia - doskonałe warzywo, pochodzenie i wykorzystanie w kuchni
kama1132
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 139, Artykułów: 62zabiegi przed gotowaniem kalafiora
kama1132
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 139, Artykułów: 62proste zasady przygotowania ciasta drożdżowego.