Jak zrobić ciasto 3 bit?
Masz ochotę na słodki dodatek do kawy? Zapoznaj się z naszymi pomysłami i poradami na idealnego 3 bita. Zapraszamy!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Masz ochotę na słodki dodatek do kawy? Zapoznaj się z naszymi pomysłami i poradami na idealnego 3 bita. Zapraszamy!
W naszych domach ciasto sernik pojawia się najczęściej podczas dwóch ważnych dla nas świąt: Wielkanoc i Boże Narodzenie.
Niedługo zacznie się sezon na szparagi. Co warto wiedzieć o tym smacznym warzywie i jak je przygotować ?
Czosnek jest nazywany naturalnym antybiotykiem. Powinien być w każdej kuchni. A dlaczego? Zapraszam do czytania.
Ostatnio fenkuł jest bardzo modny i podobnie jak topinambur zaczyna robić karierę, na naszych polskich stołach. Do czego go wykorzystać? Oto kilka wskazówek, zapraszam!
To, najpopularniejsze w naszym kraju warzywo, ma istotny wpływ na zdrowie całego społeczeństwa. Znane są wczesne, średniowieczne, jak i późne odmiany cennego ziemniaka.
Mąka, jest niezastąpiona w każdej kuchni. Bez tego produktu nie mielibyśmy chleba, ciast, naleśników czy pierogów. Jakie są jej rodzaje i co zawiera? Przkonajcie się sami.
Pietruszka to cenne warzywo korzeniowe. Ale oprócz korzenia, równie cenna jest natka pietruszki, zielona i super dobra nie tylko do jedzenia, ale i dekorowania potraw.
Bakłażana rzadko można spotkać w Polsce w formie grillowanej, a przecież równie dobrze smakuje właśnie pod tą postacią.
Któż z nas nie zna tej pięknej złocisto-żółtej kolby złożonej z licznych mięsistych ziarenek. Mowa oczywiście o kukurydzy, dzięki której możemy cieszyć się smakiem popcornu, oraz płatków śniadaniowych.