

mrożone zioła
zawsze będą pod ręką i wzbogacą potrawy
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
zawsze będą pod ręką i wzbogacą potrawy
pomocne w trawieniu , wzbogacają smaki potraw
Szpinak to rodzaj roślin z rodziny komosowatych. We florze Polski występuje tylko jeden gatunek, jako roślina uprawna.
dlaczego powinniśmy jeść jabłka codziennie ?
jedząc niektóre produkty możemy ustrzec się przed rakiem piersi .
chcesz długo zachować dobry wzrok i zdrowe oczy ?
gdy boli głowa , nie trzeba sięgać po tabletki
czy wiecie że to co zjadamy wieczorem ma wpływ na to jak śpimy ?
Witamina zalecana zwłaszcza kobietom w ciaży.
Znana też jako niacyna, kwas nikotynowy lub nikotynamid lub witamina B3.