eska
| Starszy Kucharz | Przepisów: 36, Artykułów: 1Co na przeziębienie??
Kapie Ci z nosa? Boli gardło...łamie w kościach...co by tu zjeść? :)
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
eska
| Starszy Kucharz | Przepisów: 36, Artykułów: 1Kapie Ci z nosa? Boli gardło...łamie w kościach...co by tu zjeść? :)
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Bywa nazywana także menadionem.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Powszechnym problemem żywieniowym naszych czasów jest nadmierny udział wysoko przetworzonej żywności, pozbawionej wielu cennych wartości odżywczych.
bogda46
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 158, Artykułów: 19jeszcze raz o soli kuchennej
bogda46
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 158, Artykułów: 19Ziemniak to popularne warzywo na naszych stołach , ale czy napewno wiemy wszystko o jego gotowaniu ?
bogda46
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 158, Artykułów: 19wszyscy znamy i używamy soli , ale czy zawsze znamy wszystkie jej właściwości ?
limito
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 2Jak rozmrażać rybę? Dlaczego trzeba rozmrażać w lodówce, a nie poza nią? Co ryba traci na skutek niewłaściwego/przyspieszonego rozmrażania?
limito
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 2Na co zwracać uwagę przy zakupie ryb i owoców morza?
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Bardziej znana jako biotyna lub koenzym R.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21.... czyli NNKT (niezbedne nienasycone kwasy tłuszczowe) - linolowy, linolenowy i arachidonowy.