justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Wiśnie
Osobiście uwielbiam wiśnie, mają dużo witamin i doskonale nadają się do ciast i deserów.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Osobiście uwielbiam wiśnie, mają dużo witamin i doskonale nadają się do ciast i deserów.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Oto zbiór najciekawszych przepisów na kalarepkę. Zobacz co można wyczarować z młodej kalarepy - kalarepki nadziewane, zupy, sałatki i wiele innych! Dowiedz się, z czym serwować kalarepę oraz jak długo ją piec lub gotować.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Czarka koktajlowa-do czego się ją wykorzystuje?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Co warto wiedzieć serach? Na pewno to, że są zdrowe...
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Jest znana także jako tokoferol.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Wystepuje też pod nazwami kalcyferol, wiosterol i ergosterol.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Zwierzęta potrafia same ja syntetyzować, ale ludzie, małpy i swinki morskie nie posiadaja tej zdolności i musza ja pobierać z pokarmem.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Inaczej zwana cyjanokobalamina.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Nazywana jest także pirydoksyną.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Jej niedobór objawia sie w postaci popularnych zajadów