Domowy chleb pszenny można przygotować na zakwasie lub z gotowych mieszanek chlebowych. Własnoręcznie wypiekane pieczywo pszenne ma chrupiąca skórkę i zbitą strukturę. Przepis na chleb można dowolnie urozmaicać dodając do zakwasu, np. mąkę razową. Dzięki temu po upieczeniu można cieszyć się smakiem chleba pszennego razowego. Warto też połączyć dwa gatunki mąki i upiec zdrowszą wersję chleba pszenno-żytniego na zakwasie. Po wyjęciu z pieca chleb pszenny najlepiej przechowywać w lnianych woreczkach, dzięki czemu dłużej zachowa świeżość i chrupkość.

Znaleźliśmy 103 przepisów w kategorii Chleb pszenny

Chleb bez wyrabiania

Chleb bez wyrabiania

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chleb z garnka

Chleb z garnka

iziona iziona

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chleb pszenny z durum

Chleb pszenny z durum

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: