Fasolka szparagowa

fasolka

Przepisy na fasolkę szparagową

Fasolka szparagowa ma wielu entuzjastów! Czy to żółta, czy zielona odpowiednio przygotowana smakuje rewelacyjnie. Co istotne, nie trzeba się zbytnio trudzić, by szparagówka wyszła znakomita. Gotowana, smażona, zapiekana – w każdej wersji po prostu pyszna!

Żółta fasolka szparagowa jest delikatniejsza w smaku. Podsmażoną na masełku, z dodatkiem czosnku, można jeść bez dodatków. Sprawdza się także jako uzupełnienie dań mięsnych i letnich zup. Natomiast, bardziej wyrazista smakowo, zielona szparagówka to świetny komponent wszelakich sałatek.

Fasolka szparagowa nie jest wymagająca. Do doskonałości wystarczy jej towarzystwo bułki tartej, lekkich sosów lub aromatycznych ziół. Swoją kruchością i smakiem jest w stanie wzbogacić każdą potrawę.

Nie dość, że smaczna i chrupka to jeszcze lekkostrawna i niskokaloryczna. Z powodzeniem można ją mrozić i konserwować. Z fasolki szparagowej wychodzą świetne przetwory w słoiczkach. Po marynowaną szparagówkę z chęcią sięgamy zimą i nawet w najmroźniejszy dzień jest w stanie przywołać wspomnienie ciepłego lata. Jak widać za tą fasolką po prostu nie da się nie przepadać!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (295): kategoria: Fasolka szparagowa    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane