Fasolka szparagowa
fasolka

Przepisy na fasolkę szparagową

Fasolka szparagowa ma wielu entuzjastów! Czy to żółta, czy zielona odpowiednio przygotowana smakuje rewelacyjnie. Co istotne, nie trzeba się zbytnio trudzić, by szparagówka wyszła znakomita. Gotowana, smażona, zapiekana – w każdej wersji po prostu pyszna!

Żółta fasolka szparagowa jest delikatniejsza w smaku. Podsmażoną na masełku, z dodatkiem czosnku, można jeść bez dodatków. Sprawdza się także jako uzupełnienie dań mięsnych i letnich zup. Natomiast, bardziej wyrazista smakowo, zielona szparagówka to świetny komponent wszelakich sałatek.

Fasolka szparagowa nie jest wymagająca. Do doskonałości wystarczy jej towarzystwo bułki tartej, lekkich sosów lub aromatycznych ziół. Swoją kruchością i smakiem jest w stanie wzbogacić każdą potrawę.

Nie dość, że smaczna i chrupka to jeszcze lekkostrawna i niskokaloryczna. Z powodzeniem można ją mrozić i konserwować. Z fasolki szparagowej wychodzą świetne przetwory w słoiczkach. Po marynowaną szparagówkę z chęcią sięgamy zimą i nawet w najmroźniejszy dzień jest w stanie przywołać wspomnienie ciepłego lata. Jak widać za tą fasolką po prostu nie da się nie przepadać!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (274): kategoria: Fasolka szparagowa    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane