justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55sposób na dopieczone mięso
zdarza się, że mięso smażone na patelni w środku się nie przesmaży można temu zaradzić
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55zdarza się, że mięso smażone na patelni w środku się nie przesmaży można temu zaradzić
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Super profesjonalnych 15 porad na temat przyrządzania sałatek od szefa kuchni KNORR Piotra Murawskiego.
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Jak przygotować smaczne ziemniaki w mundurkach?
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Mało znane warzywo na polskich stołach.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Nieznane rarytasy z supermarketu
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Ile powinniśmy gotować poszczególne rodzaje drobiu.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Krok po kroku jak sporządzić ciasto ziemniaczane.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Jak dobrze zarabiać ciasta w naczyniu.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16jęczmień, gryka, proso, owies, pszenica, ryż
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Nadzienia jakie stosujemy do poszczególnych sztuk drobiu.