Przetwory z grzybów to popularna przekąska, którą można przygotować na wiele sposobów. Najbardziej znane są grzybki (podgrzybki, rydze, maślaki) w zalewie octowej, które idealnie komponują się jako składnik: koreczków, kanapek, wędlin, serów oraz duszonych mięs. Popularne są również grzybki mrożone, podduszane w tłuszczu lub lekko zakwaszonej wodzie oraz zakwaszane w zsiadłym mleku. Do słoiczków można nalać sam ekstrakt z grzybów o ciemnym kolorze. Najlepsze są w potrawach duszonych i pieczonych.Grzyby można też ususzyć. W takiej formie najczęściej wykorzystywane są do farszy np. do naleśników i pierogów.


Polecane przepisy do kategorii Przetwory z grzybów

Znaleźliśmy 133 przepisów w kategorii Przetwory z grzybów

Marynowane kurki

Marynowane kurki

misia5 misia5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczarki w zalewie

Pieczarki w zalewie

Madija Madija

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane pieczarki

Marynowane pieczarki

jolao jolao

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Rydze marynowane

Rydze marynowane

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Di gotuje Di gotuje

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane kurki

Marynowane kurki

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane kurki

Marynowane kurki

Beatris Beatris

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane opieńki

Marynowane opieńki

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

edytaha edytaha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: