Zrób grillowane skrzydełka z sosem pomidorowym!
Przygotuj z nami grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem pomidorowym. To hit tego lata!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Przygotuj z nami grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem pomidorowym. To hit tego lata!
Sekretem udanych chipsów z jarmużu są: krótki czas pieczenia i odpowiednie przyprawy. Zobacz, jak upiec jarmuż!
Nie wiesz, jak przygotować kiełbaski na grilla, by smakowały wyjątkowo? Pomyśl o odpowiedniej glazurze, przyprawach i dodatkach.
Po warzywa powinniśmy sięgać wtedy, gdy sezon trwa w najlepsze. Czy kwietniowe nowalijki mają więcej witamin niż szkodliwych związków? Sprawdź!
Zobacz, które warzywa i owoce sezonowe warto jeść właśnie w maju - są wtedy najsmaczniejsze i najtańsze!
Beza jest twarda jak kamień lub przeciwnie - ciągnie się niczym guma... znasz to? Zobacz co zrobić, by zminimalizować ryzyko kolejnej porażki!
Kalafior można przygotować w panierce z bułki tartej, płatków owsianych lub kukurydzianych. Smakuje idealnie na ciepło.
Fasola jest dobra dla osób chcących schudnąć i poprawić swoją sylwetkę. Gotowana fasola jaś ma delikatny, łagodny smak dlatego warto ją doprawić przyprawami i ziołami.
Ryż gotowany w parowarze jest zdrowym dodatkiem do ryby lub kurczaka, które również można ugotować na parze. Nie wymaga to dodatku tłuszczu ani dużych ilości soli.
Do fasolki szparagowej w słoikach dodaje się jedynie sól, cukier i wodę. W zimie możesz ją jeść z bułką tartą.