Pierogi z mięsem to przepyszne danie, na które decyduje się większość turystów przyjeżdżających do Polski. Najczęściej zadawanym pytaniem w przypadku pierogów z mięsem jest to, jakie mięso należy wykorzystać do ich przygotowania?

Na farsz nada się gotowe, zmielone mięso wołowo-wieprzowe, jak i resztki kurczaka z zupy. Mięso jest podsmażane razem z innymi dodatkami jak: czosnek, cebula, papryka. Przyprawione i usmażone mięso musi być potem dokładnie zmielone wraz ze wszystkimi dodatkami. Głównym założeniem pierogów z mięsem jest bardzo dokładne zmielenie farszu, żeby uzyskał on jednolitą, gładką konsystencję.

Ciekawą wersją pierogów z mięsem jest zrobienie farszu z dziczyzny. Mięso należy wtedy mocno rozgotować i również dokładnie zmielić. Wspaniałego smaku doda odrobina czerwonego wina, w którym możemy ugotować nasze mięso. Pierogi z mięsem to danie popularne w wielu krajach. W Meksyku nazywane jest Empanadas, zaś w Brazylii Pasteis. W obu tych regionach do farszu dodaje się ostrą papryczkę chilli.

W kategorii tej znajdziecie mnóstwo pomysłów i inspiracji na smakowite pierogi z mięsem. Kiedy znudzą się Wam klasyczne smaki, koniecznie sięgnijcie po coś bardziej egzotycznego. Tu również pomogą Wam nasi wyborni kucharze.

Znaleźliśmy 31 przepisów w kategorii Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Ania321 Ania321

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: