Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Szpinak zapiekany z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie przepadacie za szpinakiem? Ten polubicie! Zapiekany w kokilkach z jajkiem i serem smakuje wyśmienicie.

Szpinak zapiekany z jajkiem

Składniki:

Szpinak zapiekany z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Szpinak zapiekany z jajkiem
1. Na maśle podduś rozmrożony szpinak oraz posiekany czosnek. Dopraw solą, pieprzem, gałką. Połącz z kostkami sera, pokrojonymi w paski pomidorami.

2. Cztery średnie kokilki wysmaruj masłem, wyłóż chlebem tostowym (bez skórki). Nałóż porcje szpinaku, wbij jajko.

3. Piecz w temp. 180 st. C, aż białko jajka się zetnie.