Sałatka z rzeżuchą

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sałatka z rzeżuchą

Rzeżucha, jajeczka przepiórcze i delikatny sos - to składniki sałatki idealnej na wielkanocne śniadanie.

Składniki:

Sałatka z rzeżuchą

 

  • 10 jajek przepiórczych
  • garść rzeżuchy (mogą być kiełki)
  • 5 rzodkiewek
  • oliwa cytrynowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzeżuchą
1. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo, wystudź, obierz, przekrój na pół.

2. Dno półmiska lub salaterki wyłóż gęsto rzeżuchą. Ułóż na niej połówki jajek.

3. Rzodkiewki dokładnie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp nimi sałatkę.

4. Oprósz ją solą i pieprzem, skrop oliwą. Podawaj świeżo po zrobieniu. Smacznego!