Masło czosnkowe

Dodatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Masło czosnkowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masło czosnkowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Aby przyrządzić Masło czosnkowe do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy,


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Masło czosnkowe - SKŁADNIKI:

Masło czosnkowe - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy, osuszamy, ucieramy na desce drewnianą łyżką na jednolitą masę. ucierając dodajemy po trochu masła, lekko solimy. Masło czosnkowe nadaje się do wszelkich dań rybnych.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masło czosnkowe (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab
offline

2008-09-26 16:21
Troszkę przeraża mnie ilość czosnku ale rozumiem że podgotowanie trochę niweluje jego smak. Jak znajdę czas to wypróbuję
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

na
gość

2008-11-04 16:03
na pewno gotowanie niweluje trochę czosnek. jestem wrażliwa na takie smaki i np. zauważyłam, że jak sparzę cebulę czy czosnek, to mniej mi się później po tym odbija, że się tak brzydko wyrażę ;) a co do masła czosnkowego, to warto się tak męczyć? są na rynku już czosnkowe.. moja babcia coś ostatnio zaserwowała z kerrygold właśnie takim. smaczne było :]
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

janek
gość

2008-11-05 12:05
ale to jest co innego - takei czosnkowe, a czosnkowe kupne - ma troche inne przeznaczenie, tamto jest do smarowana a to do potraw, wiec musi byc baaardoz intensywne. ja jakbym robil, to wlasnie z przepisu i wzialbym do tego maslo kerrygold, ale to z ziolami, jeszcze lepsze by bylo.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kosior
gość

2008-12-12 15:36
o, ja nigdy nie probowalem kerrygolda czosnkowego, ale bede potrzebowal do ryby, wiec moze kupie na swieta;)
Skomentuj
Oceń:
0
Baka9

Baka9
offline

2009-08-29 16:46
mnie smakuje, dodaje niezbędnej pikanterii rybce.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni Kotlety z kaszy manny Koperkowa kasza jęczmienna
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane