Masło czosnkowe

Dodatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Masło czosnkowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Aby przyrządzić Masło czosnkowe do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy,


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Masło czosnkowe - SKŁADNIKI:

Masło czosnkowe - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy, osuszamy, ucieramy na desce drewnianą łyżką na jednolitą masę. ucierając dodajemy po trochu masła, lekko solimy. Masło czosnkowe nadaje się do wszelkich dań rybnych.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masło czosnkowe (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab

2008-09-26 16:21
Troszkę przeraża mnie ilość czosnku ale rozumiem że podgotowanie trochę niweluje jego smak. Jak znajdę czas to wypróbuję
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

na
gość

2008-11-04 16:03
na pewno gotowanie niweluje trochę czosnek. jestem wrażliwa na takie smaki i np. zauważyłam, że jak sparzę cebulę czy czosnek, to mniej mi się później po tym odbija, że się tak brzydko wyrażę ;) a co do masła czosnkowego, to warto się tak męczyć? są na rynku już czosnkowe.. moja babcia coś ostatnio zaserwowała z kerrygold właśnie takim. smaczne było :]
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

janek
gość

2008-11-05 12:05
ale to jest co innego - takei czosnkowe, a czosnkowe kupne - ma troche inne przeznaczenie, tamto jest do smarowana a to do potraw, wiec musi byc baaardoz intensywne. ja jakbym robil, to wlasnie z przepisu i wzialbym do tego maslo kerrygold, ale to z ziolami, jeszcze lepsze by bylo.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kosior
gość

2008-12-12 15:36
o, ja nigdy nie probowalem kerrygolda czosnkowego, ale bede potrzebowal do ryby, wiec moze kupie na swieta;)
Skomentuj
Oceń:
0
Baka9

Baka9

2009-08-29 16:46
mnie smakuje, dodaje niezbędnej pikanterii rybce.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pleciony chlebek Duszona młoda kapustka zasmażana z koperkiem Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów
Miseczki chlebowe na kefirze Marchewka z groszkiem i sos śmietanowo - koperkowy Pieczone ziemniaki z bazylią
Domowa granola kokosowa Tuńczykowa pasta do chlebków Pasta z ogórkiem kiszonym
Kasza jęczmienna zapiekana z brokułem Fasolka szparagowa z bułką tartą Pikantny humus z ciecierzycy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane