Masło czosnkowe

Dodatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Masło czosnkowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masło czosnkowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Aby przyrządzić Masło czosnkowe do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy,


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Masło czosnkowe - SKŁADNIKI:

Masło czosnkowe - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy, osuszamy, ucieramy na desce drewnianą łyżką na jednolitą masę. ucierając dodajemy po trochu masła, lekko solimy. Masło czosnkowe nadaje się do wszelkich dań rybnych.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masło czosnkowe (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab
offline

2008-09-26 16:21
Troszkę przeraża mnie ilość czosnku ale rozumiem że podgotowanie trochę niweluje jego smak. Jak znajdę czas to wypróbuję
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

na
gość

2008-11-04 16:03
na pewno gotowanie niweluje trochę czosnek. jestem wrażliwa na takie smaki i np. zauważyłam, że jak sparzę cebulę czy czosnek, to mniej mi się później po tym odbija, że się tak brzydko wyrażę ;) a co do masła czosnkowego, to warto się tak męczyć? są na rynku już czosnkowe.. moja babcia coś ostatnio zaserwowała z kerrygold właśnie takim. smaczne było :]
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

janek
gość

2008-11-05 12:05
ale to jest co innego - takei czosnkowe, a czosnkowe kupne - ma troche inne przeznaczenie, tamto jest do smarowana a to do potraw, wiec musi byc baaardoz intensywne. ja jakbym robil, to wlasnie z przepisu i wzialbym do tego maslo kerrygold, ale to z ziolami, jeszcze lepsze by bylo.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kosior
gość

2008-12-12 15:36
o, ja nigdy nie probowalem kerrygolda czosnkowego, ale bede potrzebowal do ryby, wiec moze kupie na swieta;)
Skomentuj
Oceń:
0
Baka9

Baka9
offline

2009-08-29 16:46
mnie smakuje, dodaje niezbędnej pikanterii rybce.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane