Masło czosnkowe

Dodatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Masło czosnkowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masło czosnkowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Aby przyrządzić Masło czosnkowe do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy,


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Masło czosnkowe - SKŁADNIKI:

  • 100 g masła
  • 50 g czosnku
  • szczypta soli
  • 1 szkl wody

Masło czosnkowe - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy, osuszamy, ucieramy na desce drewnianą łyżką na jednolitą masę. ucierając dodajemy po trochu masła, lekko solimy. Masło czosnkowe nadaje się do wszelkich dań rybnych.



Komentarze do Masło czosnkowe (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab
offline

2008-09-26 16:21
Troszkę przeraża mnie ilość czosnku ale rozumiem że podgotowanie trochę niweluje jego smak. Jak znajdę czas to wypróbuję
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

na
gość

2008-11-04 16:03
na pewno gotowanie niweluje trochę czosnek. jestem wrażliwa na takie smaki i np. zauważyłam, że jak sparzę cebulę czy czosnek, to mniej mi się później po tym odbija, że się tak brzydko wyrażę ;) a co do masła czosnkowego, to warto się tak męczyć? są na rynku już czosnkowe.. moja babcia coś ostatnio zaserwowała z kerrygold właśnie takim. smaczne było :]
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

janek
gość

2008-11-05 12:05
ale to jest co innego - takei czosnkowe, a czosnkowe kupne - ma troche inne przeznaczenie, tamto jest do smarowana a to do potraw, wiec musi byc baaardoz intensywne. ja jakbym robil, to wlasnie z przepisu i wzialbym do tego maslo kerrygold, ale to z ziolami, jeszcze lepsze by bylo.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kosior
gość

2008-12-12 15:36
o, ja nigdy nie probowalem kerrygolda czosnkowego, ale bede potrzebowal do ryby, wiec moze kupie na swieta;)
Skomentuj
Oceń:
0
Baka9

Baka9
offline

2009-08-29 16:46
mnie smakuje, dodaje niezbędnej pikanterii rybce.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z wędzonej makreli Pasztetowa ze słoika Tarte buraczki z cytryną
Zielona pasta z kurczaka Wiosenna pasta warzywno -serowa Masło ziołowe z czosnkiem niedźwiedzim
Jajko sadzone na smalcu Spaghetti marchewkowo - pietruszkowe z migdałami Domowe masło orzechowe
Ziemniaki pieczone z koperkiem i czosnkiem Ziemniaczki z prawdziwkami Kapusta brukselka w bułce tartej
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane