Sos żółtkowy

Dodatki « poprzedni | następny »
elizabeth702

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
Sos żółtkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos powinien mieć gęstość majonezu


trudność: łatwe
czas:

Sos żółtkowy - SKŁADNIKI:

Sos żółtkowy - PRZYGOTOWANIE:

Masło stopić. Ubić żółtka z sokiem z cytryny, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Nie przerywając ubijania wlewać ciepłe masło. Powinien zgęstnieć. Podawać do gotowanych warzyw na ciepło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos żółtkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozarrellą Kotleciki ziemniaczano-serowe Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą
Kapusta pekińska w orientalnym smaku Pasta rybno jajeczna Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs
Pasta jajeczna z prażoną cebulką Fasolka szparagowa inaczej Kluski śląskie z dziurką
Mini ptysie z serkiem kremowym Mus jabłkowy z suszoną żurawiną Polewa czekoladowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane