Sos żółtkowy

Dodatki « poprzedni | następny »
elizabeth702 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
Sos żółtkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos powinien mieć gęstość majonezu


trudność: łatwe
czas:

Sos żółtkowy - SKŁADNIKI:

Sos żółtkowy - PRZYGOTOWANIE:

Masło stopić. Ubić żółtka z sokiem z cytryny, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Nie przerywając ubijania wlewać ciepłe masło. Powinien zgęstnieć. Podawać do gotowanych warzyw na ciepło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos żółtkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smalczyk z wędzonką Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli
Paszteciki z kapustą i grzybami Schab na kanapki z szynkowara Pieczone ziemniaczki z oregano
Ziemniaczano - dyniowe puree Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem
Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane