Strona główna Zwijana pieczeń schabowa

Zwijana pieczeń schabowa

Anna85 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 87
Zwijana pieczeń schabowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyborna pieczeń zaskoczy każdego gościa


trudność: trudne
czas:

Zwijana pieczeń schabowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu
  • 4 nieduże piersi z kurczaka
  • 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 30 dkg pieczarek
  • 4 cebule
  • 40 dkg sera żółtego
  • 20 dkg masła
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz

Zwijana pieczeń schabowa - PRZYGOTOWANIE:

Schab obmyć, osuszyć i obkroić, żeby wyszedł płat. Rozbić cienko, posypać solą i pieprzem i posmarować częścią masła. Posypać 1/3 startego sera żółtego. Na serze położyć rozbite wcześniej piersi z kurczaka. Posmarować masłem i posypać częścią sera żółtego. Kolejno dać mięso mielone, na mięso wyłożyć pieczarki podsmażone z cebulą i resztę sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i związać sznurkiem. Obwinąć folią aluminiową. Piec około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia rozwinąć folię i posypać pieczeń papryką. Po wystygnięciu kroić pieczeń w plastry i podgrzewać na patelni z cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zwijana pieczeń schabowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Focaccia z cebulą Gofry z bitą śmietaną Kofty wieprzowe
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Glazurowane marchewki
Kapusta w paprykach Sałatka curry z kurczaka Pizza na kruchym cieście
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Naleśniki kukurydziane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane