Strona główna Zwijana pieczeń schabowa

Zwijana pieczeń schabowa

Anna85 - Przepis na: Zwijana pieczeń schabowa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 87
Zwijana pieczeń schabowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyborna pieczeń zaskoczy każdego gościa


trudność: trudne
czas:

Zwijana pieczeń schabowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu
  • 4 nieduże piersi z kurczaka
  • 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 30 dkg pieczarek
  • 4 cebule
  • 40 dkg sera żółtego
  • 20 dkg masła
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz

Zwijana pieczeń schabowa - PRZYGOTOWANIE:

Schab obmyć, osuszyć i obkroić, żeby wyszedł płat. Rozbić cienko, posypać solą i pieprzem i posmarować częścią masła. Posypać 1/3 startego sera żółtego. Na serze położyć rozbite wcześniej piersi z kurczaka. Posmarować masłem i posypać częścią sera żółtego. Kolejno dać mięso mielone, na mięso wyłożyć pieczarki podsmażone z cebulą i resztę sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i związać sznurkiem. Obwinąć folią aluminiową. Piec około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia rozwinąć folię i posypać pieczeń papryką. Po wystygnięciu kroić pieczeń w plastry i podgrzewać na patelni z cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zwijana pieczeń schabowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Krem z cukinii i pora Sernik Symfonia Lody o smaku białej czekolady
Ciasteczka czekoladowe Sernik bez sera Zapiekany ryż z kruszonką i bananami
Słodkie bułeczki z makiem Szynka nadziewana kiełbaską Kwiaty tropików na jaglanym spodzie
Biały salceson naszpikowany owocami Truskawkowe różyczki na jaglanym spodzie Torcik bez pieczenia

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane