Strona główna Zwijana pieczeń schabowa

Zwijana pieczeń schabowa

Anna85

Szef Kuchni
Przepisy: 87
Zwijana pieczeń schabowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyborna pieczeń zaskoczy każdego gościa


trudność: trudne
czas:

Zwijana pieczeń schabowa - SKŁADNIKI:

Zwijana pieczeń schabowa - PRZYGOTOWANIE:

Schab obmyć, osuszyć i obkroić, żeby wyszedł płat. Rozbić cienko, posypać solą i pieprzem i posmarować częścią masła. Posypać 1/3 startego sera żółtego. Na serze położyć rozbite wcześniej piersi z kurczaka. Posmarować masłem i posypać częścią sera żółtego. Kolejno dać mięso mielone, na mięso wyłożyć pieczarki podsmażone z cebulą i resztę sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i związać sznurkiem. Obwinąć folią aluminiową. Piec około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia rozwinąć folię i posypać pieczeń papryką. Po wystygnięciu kroić pieczeń w plastry i podgrzewać na patelni z cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zwijana pieczeń schabowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatkowy mix z awokado Śledzie w sosie musztardowym Naleśniki z japońskim nadzieniem
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Surówka z pora i jabłka Sałatka makaronowa na słodko
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane