Strona główna Zwijana pieczeń schabowa

Zwijana pieczeń schabowa

Anna85 - Przepis na: Zwijana pieczeń schabowa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 87
Zwijana pieczeń schabowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyborna pieczeń zaskoczy każdego gościa


trudność: trudne
czas:

Zwijana pieczeń schabowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu
  • 4 nieduże piersi z kurczaka
  • 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 30 dkg pieczarek
  • 4 cebule
  • 40 dkg sera żółtego
  • 20 dkg masła
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz

Zwijana pieczeń schabowa - PRZYGOTOWANIE:

Schab obmyć, osuszyć i obkroić, żeby wyszedł płat. Rozbić cienko, posypać solą i pieprzem i posmarować częścią masła. Posypać 1/3 startego sera żółtego. Na serze położyć rozbite wcześniej piersi z kurczaka. Posmarować masłem i posypać częścią sera żółtego. Kolejno dać mięso mielone, na mięso wyłożyć pieczarki podsmażone z cebulą i resztę sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i związać sznurkiem. Obwinąć folią aluminiową. Piec około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia rozwinąć folię i posypać pieczeń papryką. Po wystygnięciu kroić pieczeń w plastry i podgrzewać na patelni z cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zwijana pieczeń schabowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj