Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Babka piaskowa z kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto bajecznie proste do przygotowania, a smakuje każdemu i zawsze. Poza tym długo pozostaje świeże. Udekoruj je ulubioną polewą!

Babka piaskowa z kakao

Składniki:

Babka piaskowa z kakao

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa z kakao
1. Jajka utrzeć z cukrem, miksując stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

2. Do masy wlać margarynę, zmiksować i dodać aromat waniliowy.

3. Odlać 1/2 ciasta, dodać do niej kakao i zmiksować.

4. Formę keksową natłuścić i oprószyć bułką tartą.

5. Wlać ciemne ciasto, następnie wyłożyć jasne ciasto na całej długości.

6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 55 minut, do suchego patyczka.

7. Ostudzić. Oprószyć cukrem pudrem.

Tagi:

babka ciasto