Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Łosoś z dwoma rodzajami musztardy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała i łatwa do przygotowania przekąska na ciepło. Z powodzeniem można je także przygotować w żaroodpornej formie. Na pewno zachwyci cię smakiem!

Łosoś z dwoma rodzajami musztardy

Składniki:

Łosoś z dwoma rodzajami musztardy

 

  • 4 filety z łososia
  • łyżka ostrej musztardy, np. rosysjkiej
  • łyżka musztardy francuskiej
  • łyżeczka soli czosnkowej
  • pieprz
  • cebula
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6 łyżek kaparów
  • olej

Sposób przygotowania:

Łosoś z dwoma rodzajami musztardy
1. Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Obficie posmarować olejem. Ułożyć filety, posmarować wymieszanymi musztardami, przyprawić solą i pieprzem.

2. Na rybie rozłożyć cebulę pokrojoną w cienkie talarki, skropić sokiem z cytryny i posypać kaparami. Folią przykryć rybę, szczelnie zawinąć. Piec ok. 15 minut w temp. 180°C, następnie rozwinąć folię i piec jeszcze co najmniej 5 minut. Podawać np. z sałatą z winegretem.

Tagi:

okazje dania