szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1220]

Biały lukier

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podstawowy biały lukier między innymi do zdobienia pierniczków.

Biały lukier Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biały lukier

  • 1 białko jaja
  • szczypta soli
  • ok 1 szklanki cukru pudru
  • 2 krople aromatu migdałowego

Sposób przygotowania:

Biały lukier
Białko jaja przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Stopniowow dodajemy cukier puder i stale miksujemy. Miksuję, dodając cukier puder, aż lukier będzie miał dobrą konsystencję, czyli będzie gęsty. Do takiego lukru można dodać kilka kropel aromatu, ja lubię migdałowy, ale nie jest to konieczne. Jeśli lukier zastygnie dodajemy kilka kropli wody i mieszamy. Lukier po nałożeniu szybko twardnieje.
Biały lukier
Podstawowe składniki przepisu to cukier puder i białko.
Biały lukier
Białko ze szczypta soli miksujemy na pianę
Biały lukier
Dodajmy cukier puder i miksujemy. Można dodać aromat

Redakcja poleca: