Biały lukier

Dodatki « poprzedni | następny »
szpileczka - Przepis na: Biały lukier offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1110
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Biały lukier
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podstawowy biały lukier między innymi do zdobienia pierniczków.


trudność: łatwe
czas:

Biały lukier - SKŁADNIKI:

  • 1 białko jaja
  • szczypta soli
  • ok 1 szklanki cukru pudru
  • 2 krople aromatu migdałowego

Biały lukier - PRZYGOTOWANIE:

Białko jaja przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Stopniowow dodajemy cukier puder i stale miksujemy. Miksuję, dodając cukier puder, aż lukier będzie miał dobrą konsystencję, czyli będzie gęsty. Do takiego lukru można dodać kilka kropel aromatu, ja lubię migdałowy, ale nie jest to konieczne. Jeśli lukier zastygnie dodajemy kilka kropli wody i mieszamy. Lukier po nałożeniu szybko twardnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biały lukier  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane