Biały lukier

Dodatki « poprzedni | następny »
szpileczka - Przepis na: Biały lukier offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Biały lukier
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podstawowy biały lukier między innymi do zdobienia pierniczków.


trudność: łatwe
czas:

Biały lukier - SKŁADNIKI:

  • 1 białko jaja
  • szczypta soli
  • ok 1 szklanki cukru pudru
  • 2 krople aromatu migdałowego

Biały lukier - PRZYGOTOWANIE:

Białko jaja przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Stopniowow dodajemy cukier puder i stale miksujemy. Miksuję, dodając cukier puder, aż lukier będzie miał dobrą konsystencję, czyli będzie gęsty. Do takiego lukru można dodać kilka kropel aromatu, ja lubię migdałowy, ale nie jest to konieczne. Jeśli lukier zastygnie dodajemy kilka kropli wody i mieszamy. Lukier po nałożeniu szybko twardnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biały lukier  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane