Biały lukier

Dodatki « poprzedni | następny »
szpileczka - Przepis na: Biały lukier offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Biały lukier
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podstawowy biały lukier między innymi do zdobienia pierniczków.


trudność: łatwe
czas:

Biały lukier - SKŁADNIKI:

  • 1 białko jaja
  • szczypta soli
  • ok 1 szklanki cukru pudru
  • 2 krople aromatu migdałowego

Biały lukier - PRZYGOTOWANIE:

Białko jaja przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Stopniowow dodajemy cukier puder i stale miksujemy. Miksuję, dodając cukier puder, aż lukier będzie miał dobrą konsystencję, czyli będzie gęsty. Do takiego lukru można dodać kilka kropel aromatu, ja lubię migdałowy, ale nie jest to konieczne. Jeśli lukier zastygnie dodajemy kilka kropli wody i mieszamy. Lukier po nałożeniu szybko twardnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biały lukier  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane