Chrzan tarty z jajkiem

basia216 - Przepis na: Chrzan tarty z jajkiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
Chrzan tarty z jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Świetny przepis na łagodny chrzan.


trudność: łatwe
czas:

Chrzan tarty z jajkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 duży korzeń chrzanu
  • 5 jajek
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

Chrzan tarty z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Jajka ugotować na twardo i rozgnieść widelcem bardzo drobniutko. Do startego chrzanu dodać rozgniecione jajka, 2 łyżki śmietany kwaśnej, 1/2 łyżeczki cukru i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do słoiczka. Zostawić w lodówce na kilka godzin by składniki się przegryzły. Doskonały dodatek do mięs i wędlin.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan tarty z jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane