Ciasto szpinakowe

Duusiak offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 100
zdjęcia: 1 z 2
Ciasto szpinakowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mega pozytywne zaskoczenie ! Ciasto słodkie, ze szpinakiem :) Zaskakuje kolorem i smakiem :) Smakuje na prawdę super :) Z resztą , trzeba to spróbować :D Nie da się tego opisać słowami :)


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szpinakowe - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mrożonego szpinaku
  • cukier puder do posypania

Ciasto szpinakowe - PRZYGOTOWANIE:

Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku wodę.W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej mokre. Składniki suche i szpinak dodać do składników mokrych. Wymieszać mikserem chwilę. Tortownicę (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do tortownicy ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Posypać cukrem pudrem. :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szpinakowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta bez jaj
Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką Porzeczka pod kruszonką Jagodzianki-kwiatuszki
Ciasto z kaszą manną i pomarańczą Tarta Marshmallow z malinami Trzy bit po mojemu.
Torcik tricolor na pełnoziarnistym spodzie Better Than Robert Redford Truskawkowe ciasto na maślance
Tarta z musem jabłkowo-pomarańczowym Ciasto szpinakowe Kolorowa pianka dla księżniczek.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane