Domowy chrzan

zuzi - Przepis na: Domowy chrzan offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Domowy chrzan
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

Domowy najlepszy-ostry


trudność: łatwe
czas:

Domowy chrzan - SKŁADNIKI:

  • 1kg korzeni chrzanu
  • 50ml octu 10%
  • sól i cukier do smaku

Domowy chrzan - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan umyc,oskrobać i zetrzeć na bardzo małych oczkach. 2 szklanki wody zagotować z octem,dodać do smaku trochę soli i cukru.Gorącą zalewę dodać do chrzanu,wymieszać,włożyć do słoiczków,zakręcić i pasteryzować 15-20min. w temp.90*C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy chrzan (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-03-21 18:43
Jak długo można go przechowywać?
Skomentuj
Oceń:
0
zuzi

zuzi
offline

2009-03-21 20:47
Bardzo dłudo-nawet rok.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane