Domowy chrzan

zuzi - Przepis na: Domowy chrzan offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Domowy chrzan
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

Domowy najlepszy-ostry


trudność: łatwe
czas:

Domowy chrzan - SKŁADNIKI:

  • 1kg korzeni chrzanu
  • 50ml octu 10%
  • sól i cukier do smaku

Domowy chrzan - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan umyc,oskrobać i zetrzeć na bardzo małych oczkach. 2 szklanki wody zagotować z octem,dodać do smaku trochę soli i cukru.Gorącą zalewę dodać do chrzanu,wymieszać,włożyć do słoiczków,zakręcić i pasteryzować 15-20min. w temp.90*C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy chrzan (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-03-21 18:43
Jak długo można go przechowywać?
Skomentuj
Oceń:
0
zuzi

zuzi
offline

2009-03-21 20:47
Bardzo dłudo-nawet rok.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane