Domowy chrzan

zuzi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
zdjęcia: 1 z 1
Domowy chrzan
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

Domowy najlepszy-ostry


trudność: łatwe
czas:

Domowy chrzan - SKŁADNIKI:

  • 1kg korzeni chrzanu
  • 50ml octu 10%
  • sól i cukier do smaku

Domowy chrzan - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan umyc,oskrobać i zetrzeć na bardzo małych oczkach. 2 szklanki wody zagotować z octem,dodać do smaku trochę soli i cukru.Gorącą zalewę dodać do chrzanu,wymieszać,włożyć do słoiczków,zakręcić i pasteryzować 15-20min. w temp.90*C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy chrzan (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2009-03-21 18:43
Jak długo można go przechowywać?
Skomentuj
Oceń:
0
zuzi

zuzi

2009-03-21 20:47
Bardzo dłudo-nawet rok.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z zielonej soczewicy Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek Kotleciki z gotowanych buraków
Szybki zakwas pszenny Smalec z jabłkiem i cebulką Marchewka z ciecierzycą
Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kapusta zasmażana na boczku Smarowidło staropolskie
Pieczeń z pieczarkami i papryką Kapusta kiszona z ciecierzycą "Chrupiąca" pasta z cieciorki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane