Domowy chrzan

zuzi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
zdjęcia: 1 z 1
Domowy chrzan
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

Domowy najlepszy-ostry


trudność: łatwe
czas:

Domowy chrzan - SKŁADNIKI:

  • 1kg korzeni chrzanu
  • 50ml octu 10%
  • sól i cukier do smaku

Domowy chrzan - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan umyc,oskrobać i zetrzeć na bardzo małych oczkach. 2 szklanki wody zagotować z octem,dodać do smaku trochę soli i cukru.Gorącą zalewę dodać do chrzanu,wymieszać,włożyć do słoiczków,zakręcić i pasteryzować 15-20min. w temp.90*C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy chrzan (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2009-03-21 18:43
Jak długo można go przechowywać?
Skomentuj
Oceń:
0
zuzi

zuzi

2009-03-21 20:47
Bardzo dłudo-nawet rok.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Najlepsze kminkówki Buraczki zasmażane Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozarrellą
Kotleciki ziemniaczano-serowe Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą Kapusta pekińska w orientalnym smaku
Pasta rybno jajeczna Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs Pasta jajeczna z prażoną cebulką
Fasolka szparagowa inaczej Kluski śląskie z dziurką Mini ptysie z serkiem kremowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane