Granola

Dodatki « poprzedni | następny »
polcia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 481
Granola
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetne na śniadanie do jogurtu


trudność: średne
czas:

Granola - SKŁADNIKI:

  • 40 dag naturalnych płatków owsianych
  • 10 dag brązowego cukru
  • 25 dag płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag ziaren słonecznika
  • 10 dag sezamu
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 10 ml syropu ryżowego
  • 4 łyżki ciemnego miodu

Granola - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Wsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Granola  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Schab na kanapki z szynkowara Pieczone ziemniaczki z oregano Ziemniaczano - dyniowe puree
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane