Granola

Dodatki « poprzedni | następny »
polcia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 481
Granola
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetne na śniadanie do jogurtu


trudność: średne
czas:

Granola - SKŁADNIKI:

  • 40 dag naturalnych płatków owsianych
  • 10 dag brązowego cukru
  • 25 dag płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag ziaren słonecznika
  • 10 dag sezamu
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 10 ml syropu ryżowego
  • 4 łyżki ciemnego miodu

Granola - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Wsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Granola  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami Najlepsze kminkówki Buraczki zasmażane
Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozarrellą Kotleciki ziemniaczano-serowe Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą
Kapusta pekińska w orientalnym smaku Pasta rybno jajeczna Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs
Pasta jajeczna z prażoną cebulką Fasolka szparagowa inaczej Kluski śląskie z dziurką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane