Granola

Dodatki « poprzedni | następny »
polcia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 481
Granola
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetne na śniadanie do jogurtu


trudność: średnie
czas:

Granola - SKŁADNIKI:

  • 40 dag naturalnych płatków owsianych
  • 10 dag brązowego cukru
  • 25 dag płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag ziaren słonecznika
  • 10 dag sezamu
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 10 ml syropu ryżowego
  • 4 łyżki ciemnego miodu

Granola - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Wsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Granola  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Czosnkowa pasta z białej fasoli Twarożek z rzodkiewką Majonez czosnkowy
Salsa z ananasem i ogórkiem Fasolka szparagowa z kukurydzą  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S.
Marchew duszona z groszkiem Ziemniaczane kulki z kaszą jęczmienną i soczewicą Jajeczna pasta z sardynkami
Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem Pasta z białego sera z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane