kiszone buraki

Dodatki « poprzedni | następny »
bogda46 - Przepis na: kiszone buraki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 158
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
kiszone buraki
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

na zdrowie dla każdej damy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

kiszone buraki - SKŁADNIKI:

  • 3-4 buraki (na litrowy słoik)
  • letnia przegotowana woda
  • skórka z chleba

kiszone buraki - PRZYGOTOWANIE:

Buraki namoczyć przez godzinę i porządnie wyszorować . Pokroić w cienkie plastry lub w paski , włożyć do słoika , dodać kawałek skórki chleba i zalać wodą . Odstawić na 5-7 dni . Po tym czasie zlać zakwas . Buraki można zalać jeszcze raz i po 2 dniach użyć do zupy .





Zakwas jest dobry przy anemii , zapobiega zakrzepom krwi , przeciwdziała rozwojowi bakterii , wspomaga pracę wątroby i nerek .

Najlepiej pić po pół szklanki dwa razy dziennie przed posiłkiem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kiszone buraki (strona 1 z 1)  
Pasikonik

Pasikonik
offline

2010-10-25 17:25
Sól nie jest konieczna przy kiszeniu buraków? Widziałem kilka przepisów, które zawierały sól. Oczywiście wolałbym bez soli, ale też chciałbym, żeby się ukisiły, a nie np. zepsuły.

Pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj